Publicerad den

Månadsbrev december 2017

Glaspartier Drottninggatan

LUNDGRENS nyårskarameller

Såhär i slutet av året blickar vi gärna tillbaka på året som gått. Här är några glimtar från 2017. Året började bra när Adam sålde in LUNDGRENS största projekt genom tiderna. Det var kompletteringssmide och stålstommar till medicinsk utrustning i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyds Sjukhus. Gänget gjorde ett fantastiskt jobb och blev månadens UE i oktober! Vi ställdes inför en riktig utmaning när vi skulle få till patineringen av kopparen till alla partier som skulle tillverkas till Husfrun. Till slut fick vi till det och projektet kunde fortlöpa! För att klara det höga trycket rekryterade vi många nya talanger och idag är vi 50 anställda.

Genom vårt 5 S-arbete tog vi över hundra steg närmare en bättre och säkrare arbetsplats med högre trivsel och bättre lönsamhet. För våra fem doers blev det en resa med många intressanta möten och starka intryck när de följde med Eezer till Kenya för att minska mödradödligheten. De testade MC-ambulanserna i rätt miljö, lämnade över två ekipage, besökte skolor, var i en Massaiby, lagade en riktig ambulans och träffade organisationer som kommer använda ambulanserna framöver. En annan höjdpunkt 2017 var när vi blev ägare till Bröderna Eddings Smide. För att inte tala om minnesvärda teamresor runtom i Europa när vi lärde känna varandra bättre och byggde relationer.

Det bästa av allt är nog ändå att 2017 blev ett rekordår med det bästa resultatet i LUNDGRENS historia!! Vi betalade ut 1,3 mkr i resultatlöner till våra projektledare (resultatägare) som bidrog till det fantastiska resultatet. På ett helt enastående sätt tog de ansvar för affären fullt ut, både försäljning och genomförande av egna projekt!

NU SIKTAR VI MOT NYA MÅL – 100 MILJONER

LUNDGRENS övergripande mål är ökad omsättning och att nå en lönsamhet på minst 10 %. Målet är att vi ska ha en omsättning på 100 miljoner år 2020. Hur ska vi nå dit? Tillväxten ska ske såväl organiskt som genom förvärv. Vi ska expandera kundbasen samtidigt som vi ska se till att befintliga kunder förblir nöjda. Vi vill vara den mest effektivaste samarbetspartnern för såväl kunder och leverantörer. Vi ska erbjuda våra kunder de bästa lösningarna inom smide och glas med hjälp av hög teknisk kompetens.

Gemenskap, 5 S, rekrytering, resultatägarskap, Kul-Tur, samarbete med leverantörer, kompetensutveckling och äpplande står i fokus. Det är viktigt att vi ser målet och inte hakar upp oss på hindren på vägen. Det är inget som fungerar helt smärtfritt och vi ska inte vara rädda för att göra fel. Det händer ju från och till och de viktiga är att vi lär oss för det är då vi kommer nå målet.

NY VERKSTADSCHEF

I december tog Affe över som verkstadschef. Han fick ansvaret för logistiken kring transport och leveranser, verktyg & maskiner, lager, bilar samt kundmottagning och småjobb.

FÖRBÄTTRINGSFABRIKEN

Grattis gruppen för allmänna utrymmen som tog hem andra segern i rad för flest utförda 5 S-förbättringar. Nya mattor, skotorkare, ljuddämpare, hyllor m.m. Vi kommer fortsätta köra 5 S varje fredag med obligatorisk närvaro.

SVETSKURSER

I januari startar nya svetskurser och Samer gör debut som kursledare.

TEAMBUILDING I BUDAPEST

Gröna teamet hade en bra teamresa i Budapest. De fick kvalitetstid tillsammans och lärde känna varandra bättre genom teambuildande aktiviteter.  

VÅRA PROJEKT

I december monterade blå teamet förstärkningsbalkar på Kungsgatan åt Tungel Byggare. De hjälpte till i Mickes projekt på Norrtäljeanstalten där de byggde ett stort skärmtak. Teamet gjorde också servicejobb på Jästbolaget samt socialförvaltningen i Stockholm. De tillverkade ett skärmtak till Baxter åt NCC som är färdigt för montage.

Gänget på Danderyd fortsatte med montaget av MT-stål och gjorde en del tilläggsarbeten. ÄTA jobben är nästan uppe i 2,5 mkr!!! Plattformsstativet till kylaggregatet i Ljljeholmen åt TL-Bygg kom på plats. Besiktningen gick utmärkt och var utan anmärkningar. Både beställaren och konstruktören var nöjda! Wille gjorde ett fint jobb med räcket till Friskis & Svettis i Abrahamsberg. Kunden blev nöjd och vi fick in mer jobb till deras anläggningar. Vidare blev avväxlingen till Trygg Hansa-huset på Flemminggatan färdigmonterad. Killarna fick arbeta natt och gjorde ett väldigt bra jobb.

I januari ska blå teamet bygga ett entresol åt TL Bygg på Kv Kejsaren, montera ett brandpoströr på fasad åt Moab i Veddesta och göra smidesarbeten på Strandvägen åt Skeppströms Byggnads.

Gröna teamet jobbade mest med tillverkning och installation av fasadpartier med specialglas på Drottninggatan. Teamet fick upp två tredjedelar av jobbet och resten ska upp i januari. I projektet köpte vi in fasadpartierna och byggde två slagdörrar och fem skjutdörrar själva. Vidare fortsatte teamet med Husfrun som kommer fortsätta en bit in på våren. I början av nästa år ska delar till två spärrkiosker levereras till Slussen. Teamet fick förstärkning med glasmontören Dimitris och Nader fick en anställning.

Röda teamet monterade kopparinklädda partier till Högabolagen och gjorde en gardinstång i mässing till Brasseri La Colline. Under 2018 kommer teamet jobba med restauranginredning till Jonas Bohlin, partitillverkning och säkerhetsdörrar.

I december tillverkade gula teamet pergola till On track i Älvsjö och de blev nästan färdiga med montaget. Utöver detta tillverkade teamet ett rostfritt räcke, balkar samt  konsoler till en skärmvägg. Servicekillarna hade fullt upp med diverse servicearbeten. I januari väntar mer jobb i Käppala reningsverk, rivning av en trappa i Nacka samt tillverkning och montage av fyra dörrar.

Utöver detta tillverkades 12 st vinställ, jobbet med armaturer och blomlådor till Jakobsbergs centrum samt glaspartierna i Handen fortsatte. Vi hjälpte också till att bygga om MC-ambulansvagnen till Eezer så att den kommer klara den svårframkomliga terrängen på den afrikanska landsbygden bättre.

TACK ALLA

Slutligen vill vi tacka alla kunder som vi arbetat med under året och som gav oss förtroendet. Tack alla leverantörer som hjälpte oss med produkter och tjänster i projekten. Och, stort tack ALLA fantastiska medarbetare som tagit hand om våra kunder och varandra på i särklass bästa sätt. Det har varit fantastiskt att se er utvecklas både individuellt och som team. Nu sätter vi punkt för det 65:e kapitlet. Förväntansfullt ser vi fram emot ett oskrivet blad. GOTT NYTT ÅR!!