Publicerad den

Månadsbrev januari 2018

Vardagen återvände och den gemensamma resan mot målet på 100 miljoner i omsättning och en lönsamhet på minst 10 % år 2020 började. Resultatet 2017 var ett kvitto på att vi gör rätt saker och att allt fler kunder vill ha vår hjälp och att just du gör ett bra jobb!

Året började på ett sätt som vi känner igen från tidigare år. Jobben minskade och vissa dagar är det en utmaning att hitta meningsfull sysselsättning åt alla. Det känns lite darrigt! I takt med att dagarna blir ljusare kommer det lossna och istället bli en svettig utmaning att få resurserna att räcka till. Höga toppar och dalar, det är så det brukar se ut. Det kommer fortgå om vi fortsätter att göra som vi alltid har gjort. Något som vi kan bli bättre på är att sätta av tid för försäljning även när det är högtryck. I gengäld kommer vi få en jämnare arbetsbörda, slippa oroa oss i dalarna och tjäna mer pengar. Så försök hålla säljångan uppe!

 

LUNDGRENS & EDDINGS 

Projektledarteamet besökte nyligen Eddings Smide för att hälsa på personalen, se maskinparken och höra mer om hur de arbetar. Vi ser att Eddings har en enorm potential med duktiga medarbetare och en verkstad där det finns möjlighet att växa. 

Vår ambition är att LUNDGRENS och Eddings ska växa på varsitt håll och att Eddings ska fortsätta drivas som en självständig enhet. Vi vill bredda kundkretsen för en ökad tillväxt. I dalarna ska vi hjälpas åt och ta tillvara på varandras resurser. Initialt behöver Eddings få fart på försäljningen som de idag har svårt att hinna med. Riyam började därför hjälpa till att räkna på jobb. I januari körde Eddings igång med vårt projektstyrningssystem Next. Det öppnade dörrar för en större flexibilitet och bättre styrning i projekten.

 

MÅNADENS SÄLJARE

Vid årsskiftet gick Micke S över till projektledning på heltid. Med sin enorma kunskap inom smide, mod och vilja att göra ett bra jobb kom han in i den nya rollen väldigt snabbt. I januari fick han in en stororder på säkerhetsdörrar! Riyam ringde också i orderklockan när hon sålde ett stort parti till Liljeholmen. Hon fick också in ett räckesjobb till Järfälla kommun åt Eddings. Grattis!! Det är härligt att se deras säljanda!

 

NY PROJEKTLEDARE INOM GLAS

Vi började året med att anställa Tom som projektledare inom glas. Han har lång erfarenhet inom glas och har tidigare jobbat som arbetsledare och platschef i olika glasprojekt.

Vi letar alltid efter härliga personer med en bra inställning och som vill bli en del av LUNDGRENS. Så även om vi inte har några lediga tjänster ute är en intresseanmälan alltid välkommet! Framöver kommer vi behöva utöka styrkan med fler arbetsledare, smeder & montörer och vassa projektledare.

 

VILL HA TUFFARE MOTSTÅND

Entresolplanet tog hem årets första 5 S-seger med flest och bäst (!) förbättringar. Mitt i segerglädjen efterlyste de lite tuffare motstånd. Så antar du utmaningen att ta hem nästa 5 S-seger?

 

EKONOMINYHETERNA

Vilken skön känsla det var när faktureringen slog rekord i januari! 

Det nya året innebar att kostnadsansvaret delades upp enligt följande:

 • Verkstad (verktyg, maskiner, lager, förbrukningsmaterial)  – Affe
 • Bilar (inköp, reparationer, drift)  – Affe
 • Gas – Fuad
 • Arbetskläder (inkl skyddsutrustning och tvätt) – Yosef H
 • Personal (löner och övriga omkostnader för personal) – Johanna
 • Drift & Lokal (lokal, fastighet, försäkringar, el, städ m.m.) – Jurgita

ALLA inköp ska ske i samråd med den som är kostnadsansvarig.

 

VERKSTADSCHEFEN HAR ORDET

I januari köpte vi en arbetsbil till blåa teamet samt en ny lastbil med kran. Inga fler bilinköp planeras i år så nu måste vi vårda bilarna på bästa sätt. Kanon att ni lämnade in bilnycklar och drivmedelskort vid arbetsdagens slut. Fortsätt tömma bilarna på maskiner och verktyg. Kom också ihåg att märka med AO-nummer eller kund samt ansvarig projektledare om du ställer något utanför verkstadskontoret. När du tar emot gods på gården ska du meddela Affe eller Fuad för en effektivare hantering av kundjobben.

 

VÅRA PROJEKT

Blå teamet kämpade på i nya akutvårdsbyggnaden på Danderyd Sjukhus med mycket ändrings- och tilläggsarbeten. Som tidigare gjorde de en grym insats! Vidare avslutade teamet smidesjobben åt Skeppströms Byggnads. De började bygga ett entresolplan på Södermalm åt TL Bygg. Det blev också en del mindre smidesjobb samt kompletteringar till kv Hilton.    

Gröna teamet fortsatte med partierna på Drottninggatan och till Husfrun. Jobbet med glaspartierna i Handen rullade på. Vidare gjorde teamet en del jobb åt ML Demo, grindar och montage av dörrstängare. De blev så gott som klara med smidet på Grev Turegatan. Vidare monterade teamet glaspartier till Gustavsson & Son Byggnads på Kungsgatan. De gjorde också balkongräcken och avväxlingar till en bostadsrättsförening. I februari väntar två enklare varianter av spärrkioskfronter till Slussen.

Från vinterrusket in i värmen på verkstaden. Röda teamet bockade aluminumrör till en prototyp för tillverkning av golfvagnar. De tillverkade ramar i mässing till glaskonst på Karolinska sjukhuset samt tre räcken i mässing i antik stil. Vidare gjorde teamet en glasdisk till en pizzeria, ett skydd i klöverplåt till ett ventilationsaggregat samt ett exklusivt smidesräcke till en lägenhet i stan. De monterade skjutdörrar till en garderob och började tillverka säkerhetsdörrarna.

Gula teamet fick en god start på det nya året. De blev färdiga med tillverkningen av pergolan och ett rostfritt räcke till On Track i Älvsjö. De rev en trappa och tillverkade glasdörrar och en gallergrind. Gänget hjälpte också till i Sébastiens projekt Turbinhallen Järla sjö, SSM:S bostadsprojekt, där de tillverkade och monterade räcken och handledare. Servicekillarna utförde som vanligt diverse servicearbeten. I februari väntar dörrmontage samt montage av räcken och en trappa i Käppala reningsverk. I Älvsjö kommer pergolan monteras och förhoppningsvis kommer ljudväggen att glasas. Riyams projekt till en förskola i Bandhagen drar igång där teamet kommer börja montera skärmtaket och en trappa.

Vi har många intressanta offerter ute som vi väntar svar på. Ruggigt spännande! Rätt som det är jobbar vi för högtryck igen!

SLUT

Aktuella datum i januari 2018

 • Torsdag 1 februari massage kl 06.30 – 10.30 i lunchrummet vån 1
 • Fredag 9 februari kl 13.30 Stormöte
 • Tisdag 13 februari kl 14.00 semmelfika
 • Fredag 23 februari löneutbetalning
 • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
 • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet