Publicerad den

Månadsbrev oktober 2019 – allt inom smide & glas

Teamwork makes the dream work

Varje år åker vi på teamresor för att ägna åt oss teambuilding. Syftet med resorna är att vi ska lära känna varandra bättre och bygga relationer. När vi lär känna varandra stärks vi-känslan och vi fungerar bättre ihop som team. Vi blir effektivare när vi kan samarbeta. Men framförallt har vi kul på jobbet när vi jobbar med vänner vilket skapar bra förutsättningar för bra prestationer. Det kommer leda till att vi når våra mål.  

Så därför ska vi nu ägna oss åt smide och teamwork i Prag och Palma. Det kommer bli några roliga och intensiva dagar! Nya relationer ska skapas och gamla ska vårdas.

Tillbaka på budget

Efter en skakig start på året kom vi tillbaka på budget! Det blev många bollar i röret efter sommarens stora projekt. Vi har en del nya spännande affärer på gång och fram till dess gäller det att sysselsätta alla timmar med intressanta smides– och glasjobb!

Tillbaka på budget

Månadens säljare

Grattis Richard och Martin som fick in ett stort ramavtal på servicesmide! Det kommer generera en hel del jobb framöver. 

Årets nyhet – metallslöjd

Under fyra tisdagar i rad kommer vi öppna upp vår smidesverkstad för metallslöjd. Med tillgång till svetsar och maskiner kommer deltagarna få möjlighet att själv skapa eller reparera det de själva vill med hjälp av en erfaren kursledare. Så skynda att anmäla dig!

Förbättringsfabriken med fokus på flytten

På 5 S-träffarna rensade vi inför flytten till vår nya smidesverkstad. Vi gjorde också en del förbättringar i vår nya smidesverkstad där vi bland annat byggde en smidesramp och fick en ny dörr på plats. Ombyggnaden av de allmänna utrymmena fortsatte för fullt och vi placerade in var arbetsplatser och maskinerna ska stå. Vi kommer fortsätta vårt arbete med flytten och det stora flyttlasset planeras kring årsskiftet.

Våra projekt

I oktober byggde vi två Eezer MC-ambulansvagnar som ska användas som visningsexemplar. Vi gjorde glaspartier som vi klädde in med både koppar och mässing. Vi började med montaget av kopparinklädda glaspartier till Bromma kyrka. Vår nya projektledare Peter började med ett balkjobb till NOD Kista med stöd av våra kunniga smeder. Utöver detta monterade vi dörrpartier runtom i Stockholm med omnejd. Vi tillverkade smidesräcken, handledare och ståltrappor. Vi fixade också till metallglaspartierna till Solberga Kyrkan i Göteborg och färdigställde dörrpartierna till Karolinska Sjukhuset. På Fridhemsplan monterade vi special anpassade hörn plåtkassetter.

Det gick som på räls för alla smeder som lade svetsprover och kontrollanten blev imponerad av alla duktiga svetsare. I december är det dags för ett nytt gäng.

Svetsarprövning

I november kommer vi montera ett entrèparti i Bredäng till Primula Byggnads. Vi kommer också tillverka och montera en 36 meter lång fönsterbänk i plåt till den nya restaurangen på Biskopsudden.

Bröderna Eddings Smide 

Samtidigt som Lundgrens fortsatte med cortènfasaden på Biskopsudden gjorde Järngänget möbler till den nya stjärnkrogen.

Vidare fortsatte Eddings med smidesjobben till Lidl. De tillverkade också metallglaspartier i mässing till Lunda Hotel. Dessutom monterade de balkar till det mittersta fläktrummet och förstärkningsbalkar till Kv Stettin. Vidare monterade gänget ett utvändigt räcke till Bolinders terrass i Kallhäll och glasfästen i Nynäshamn. Utöver detta hann de bli färdiga med avväxlingbalklarna till en trappa och nu börjar de arbetet med att bygga en ståltrappa. De blev färdiga med entrésolbjälklaget i Tomteboda och började att bygga en lastkaj till Kinnarp.

Månadens bilder

Skicklig svetsare

AKTUELLA DATUM I NOVEMBER

  • Måndag 4 november julklappstävlingen avslutas
  • Tisdag 5 november DEADLINE lön
  • Torsdag 7 till söndag 10 november teamresa till Prag
  • Torsdag 14 till söndag 17 november teamresa till Palma
  • Tisdag 12 och onsdag 13 november svetskurs för Bekmansstudenter kl 8.30-16.00
  • Torsdag 21 november kl 18.00 eventet “Välkommen till min verkstad” för Hantverksföreningen
  • Måndag 25 november löneutbetalning
  • Tisdag 26 november kl 06.30-11.30 Massage i lunchrummet plan 2

*******************************************************************

Vi kan erbjuda det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner. Med över 65 års erfarenhet och brett branschkunnande kan vi erbjuda de bästa lösningarna allt efter dina behov. Vi har en fullt utrustad verkstad i Sundbyberg och kan ge snabb service. Över 40 smeder till din tjänst!

SMIDEGLAS- & METALLPARTIER INREDNINGSERVICESMIDE

Vill du veta mer om oss? Besök lundgrenab.se för mer information eller läs våra  månadsbrev.

Du kan också följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN

INSTAGRAM

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på 08-684 118 00.