Publicerad den

Svetsevent för Stålbyggnadsinstitutets stålnätverk

Svetsevent SBI

Det var ett lyckat svetsevent för Stålbyggnadsinstitutets (SBI:s) stålnätverk för unga konstruktörer. Under nätverksträffen fick 25 unga konstruktörer prova på svetsning av knutpunkter och diskutera utförande och design med erfarna smeder och projektledare inom smide & glas. Under kvällen bjöds det på massor av svetsning, mat och nätverkande med erfarenhetsutbyten.

Något som konstruktörerna funderar en del över är vilken den minsta vinkeln är som går att svetsa generellt. I vissa fall kanske de glömmer bort detta… Deltagarna fick därför göra en svetsövning med en 60 graders knutpunkt som illustrerade detta . Övningen kan de sedan ha som referens för att se hur nära man kommer med ett svetsmunstycke. Deltagarna fick även med sig tips och råd utifrån våra erfarenheter och vad de kan tänka på som underlättar vårt arbete i verkstaden och ute på byggen.

Läs mer om svetsning av knutpunkter i artikeln om detta i tidningen Stålbyggnad.

Vill du veta mer om våra svetsevent?

Vi ordnar svetsevent både till företag, föreningar och privatpersoner. Under våra svetsevent får deltagarna svetsa och/eller tillverka föremål i smide. Vi kan ordna det mesta och det är bara fantasin som sätter gränser. Vi kan också ordna med mat och dryck. Vill du veta mer? Då ska du kontakta oss på 08-684 118 27 så berättar vi mer. Du kan också kolla in vårat ordinarie kursutbud.

***********************************************************

LUNDGRENS SMIDE – Smide & glas sedan 1952

Vårt mål är att alltid leverera bra projekt till en nöjd kund!

Lundgrens Smide erbjuder det mesta inom stål-, glas- och smideskonstruktioner till både byggföretag och privatpersoner. Vi gör det mesta inom byggnadssmide, glas- och metallpartierinredningssmide och servicesmide och anordnar även svetskurser. Lundgrens utför gärna avancerade smiden och glasjobb där vi bidrar med vår kompetens och ger förslag till tekniska lösningar. Och, du har väl inte missat våra storsäljare bak/pizzastål och grillpress?

 Vi har fullt utrustade verkstäder i både Bromma och Järfälla och kan därför ge bra och snabb service. Över 50 personer jobbar hos oss.  

Du kan följa oss på våra sociala medier:

FACEBOOK

LINKEDIN 

INSTAGRAM

Tik-Tok

Hör gärna av dig om du vill ha ett kostnadsfritt förslag. Du kan också skicka din förfrågan till anbud@smide.com eller fylla i detta formulär. Om du vill prata med någon av våra projektledare kan du ringa oss på  08-684 118 00.