Publicerad den

Månadsbrev augusti

Välkomna tillbaka! Hoppas ni haft en riktigt skön och härlig sommar! Vi ser fram emot en höst som bjuder på mycket spännande och många utmaningar – nya kollegor och leverantörer, äpplande, roliga projekt, teambuilding, Kenyaresa m.m.

 

MC-ambulanser för minskad mödradödlighet

Visste du att det dör en kvinna varje minut på grund av komplikationer i samband med sin graviditet eller förlossning? 99 procent av alla de hundratusentals kvinnor som dör lever i låginkomstländer, varav tre fjärdedelar i Afrika. I Tanzania dör 23 kvinnor per dygn för komplikationer i samband med förlossningar. Nästan en i timmen! Transport mellan hem och förlossningsklinik är ofta en flaskhals som utvecklingsprojektet Eezer försöker lösa med hjälp av MC-baserade sjuktransporter. När dessa MC-ambulanser dök upp på facebook blev vi genast intresserade av att veta mer. Vi ville hitta något att engagera oss i där LUNDGRENS kan göra skillnad.

 

I september kommer LUNDGRENS följa med Eezer till Kenya för att testa ekipagen i rätt miljö och bygga relationer med två organisationer som kommer använda dessa ambulanser framöver. De kommer också testa ett trackingsystem på fältet. För LUNDGRENS del blir det i första hand en orienteringsresa där vi på plats får se vad det är Eezer försöker göra och vilka förutsättningar som finns för att jobba där nere. Långsiktigt hoppas vi kunna bidra med konkreta insatser inom det vi är bra på. Hos våra fem doers som ska följa med på resan har idéerna redan börjat flöda. Det ska bli mycket spännande att följa resan på bland annat Facebook @eezerinitiative och AL Lundgren. Du kan läsa mer om konceptet på www.eezer.se

 

Svetskurser

För två år sedan började vi köra svetskurser i samarbete med Medborgarskolan med våra skickliga smeder som kursledare. I veckan startade tre nya svetskurser i MMA samt en pilotkurs i TIG. Det är kul att intresset för svetsning är så stort. Allt från 80-åringen som drömt om att lära sig svetsa till de som behöver svetscertifikat i jobbet. 99 % av alla deltagare har hittills klarat svetsarprövningen. Ett kvitto på duktiga kursledare!

 

Ett historiskt steg i LUNDGRENS utveckling

I augusti tog vi steget från ett småföretag till ett medelstort företag. Vi är nu över 50 anställda! Utöver det sysselsätter vi inhyrd personal och praktikanter. Vilket fantastiskt gäng vi har som står till kundernas förfogande!

 

Teamwork

Det är många nya på LUNDGRENS. Hur skapar och vårdar vi ett nära teamwork och en familjär laganda när vi växer? Hur bygger vi en Kul-Tur där vi trivs och har roligt ihop? Teamanda är inget som uppstår av sig själv. Det krävs att vi jobbar mot gemensamma mål och lär känna varandra, trivs och har kul ihop. Ofta vet vi för lite om varandra och vad vi kan och vi förstår inte varandras roller. Men, ju mer vi vet om varandra desto bättre kommer vi arbeta tillsammans. Det är då vi kan dra nytta av varandras kunskaper och personligheter och teamet blir ett medel för att nå uppsatta mål. Därför är det viktigt att teamresorna blir av för att vi ska  utveckla och vårda våra team. Och, för att bygga en positiv Kul-Tur.

 

5 S

Vi behöver 5 S mer än någonsin. Vi är trångbodda. Av den anledningen behöver vi skapa mer produktionsyta och bättre ordning i verkstaden för att jobben ska flyta på i en säker och trivsam arbetsmiljö. Så släng allt onödigt och se till att var sak har sin plats. När ni gjort det är ni redo för att skapa de regler och rutiner som ska följas. Alla på LUNDGRENS ska tillhöra en grupp – nya som gamla. Nu kör vi igång med 5 S-arbetet, igen!

 

Våra projekt

I augusti tillverkade vi exklusiva specialkonstruerade räcken åt NCC till Urskogens förskola. Det var full fart på IBM med trappor, pergola och glaspartier. Blå teamet återmonterade Paroc väggar samt tillverkade plåtinklädnader till Söderenergi i Södertälje. De reparerade två stycken skyltar framför Kronofogdens entré i Sundbyberg. Vidare reparerade teamet påkörda räcken i Hammarby Sjöstad och monterade en traversbana åt Rexab i Ringens köpcentrum. De monterade ett bjälklag till en terrass på Kv Eken i Sundbyberg. Andra halvlek började lite knackigt på Danderyd med många hinder och stopp. Teamet fick därför hjälpa till i andra projekt. Det blev dock en del tilläggsbeställningar så nu är några man igång igen på Danderyd. I september ska teamet montera ett entréparti till TL Bygg.

Gröna teamet fortsatte med tillverkning av kopparinklädda partier till Husfrun. De blev färdiga på Strand hotell och S:t Görans sjukhus. Det gick bra trots att det är lite pyssel med dörrbyten i offentliga miljöer. Vidare höll teamet på med smidesjobb på Grev Turegatan samt diverse mindre smidesjobb. Gert fick in en order på 45 dörrar som ska bytas hos Svenska bostäder i Gubbängen. Röda teamet höll på med kylar till stjärnkockarnas köttbutik som ska öppna på S:t Eriksgatan i höst. De jobbade med ett glasparti till Jonas Bohlin Arkitektkontor. Därefter ska de börja med glas rak samt ett dörrparti i koppar. Gula teamet gjorde det sista inför slutbesiktningen i Undervisningshuset på KTH. De gjorde också smidesjobb på Konserthuset samt dörrmontage.

– SLUT –

Aktuella datum i september 2017

  • Fredag 1 september kl 13.30 Stormöte
  • Torsdag 14 september massage kl 06.30-10.00 i lunchrummet vån 1
  • Fredag 15 september till 24 september Kenyaresa
  • Måndag 25 september löneutbetalning
  • Torsdag 28 september Closers only, Arndts buisnesss blub, på Oscarsteatern kl 09.00-17.00
  • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet