Publicerad den

Månadsbrev juni 2018

BRA SMIDESPRODUKTER SKA KUNNA ERBJUDAS ÄVEN I SEMESTERTIDER!

En del av oss har redan gått på semester och många går snart. Många stänger sina verkstäder, men inte vi. Vi har förvisso färre i personalstyrkan tillgängliga men det finns alltid någon på plats. Vi ska göra vårt bästa att hantera de situationer som dyker upp och besvara spännande förfrågningar. Hoppas att ni kan ha överseende och förståelse för det ökade trycket som vissa dagar kan föra med sig.

VI SÄTTER KUL I KULTUREN

Hos oss är det viktigt att vi har kul tillsammans när vi jobbar. Därför ser vi till att göra roliga saker ihop. Saker som får oss att må bra och gör oss till ett mer sammansvetsat gäng. Det kan vara allt från att fira jobb som gått bra, grilla hamburgare, åka på teamresor till CSR-arbete.

Vårt senaste event när vi städade gården och firade in sommaren tillsammans blev succé. Vilket engagemang som infann sig när vi röjde tillsammans! Genom att vi slängde allt onödigt skapade vi mer produktionsyta och fick bättre förutsättningar för kunna jobba effektivare i en säkrare arbetsmiljö. Ingen fest utan fantastisk stämning vilken alla härliga festdeltagare stod för! God mat, vacker utsikt, bra väder och roligt sällskap. Stort tack alla som gjorde årets sommarfest! Kvällen blev riktigt lyckad och kul!

5 S – FÖRBÄTTRINGSFABRIKEN

Vi kör på med 5 S som vanligt i sommar. Om ni inte redan planerat in aktiviteter i grupperna är det hög tid att göra det. Efter sommaren kommer sommarens 5 S-vinnare att koras.

MÅNADENS BILD

Vinnare av månadens bild i maj var Jimmy som fångade soluppgången i Kenya med sin drönare. Sagolikt vackert! Vinnare denna månad är Micke med gänget bakom inredningen till Fabriques Stenugnsbageri. Grattis!

FÖLJ OSS! GILLA OSS!

LUNDGRENS finns på Facebook, Instagram och LinkedIn. Där kan du ta del av nyheter, lediga tjänster, produkter, aktiviteter, tävlingar m.m. Sociala medier är i särklass den bästa kanalen för marknadsföring.   gärna inlägg eller skriv en kommentar. Tillsammans kan vi få en enorm spridning av våra produkter och tjänster och locka till oss fler talanger.  

NY MEDARBETARE

I juni började vår nya resultatägare Tomas. Varmt välkommen! Vi söker fler resultatägare, skickliga smeder och montörer. För mer information och ansökan besök lediga tjänster.

EEZER I ALMEDALEN

Under Almedalsveckan kommer Eezer vara på plats för att träffa nya potentiella samarbetspartners, svara på frågor och bjuda politiska företrädare på en provtur i MC-ambulansvagnen. Vagnen som kommer vara på plats är den som vi var med och tog fram i samarbete med Industriverktyg och Devex Mekatronik.

EKONOMINYTT

I juni fokuserade ekonomiavdelningen på att få in förfallna kundfakturor. Skam den som ger sig och tack vare Jurgita har vi mer pengar på kontot! Kom ihåg att fakturera innan du går på semester. Vi skickar och tar helst emot e-fakturor.

VÅRA PROJEKT

I juni kämpade blå teamet på med smidesjobben i kv Hilton och kv Kejsaren. Gröna teamet fortsatte med arbetet till Strabag vid Handenterminalen med installation av glasräcke och skärmtak. De gjorde bl.a. ett nytt glasparti från Schüco med väldigt lågt U-värde som kommer bli populärt då energieffektivisering blir mer och mer viktigt. Allt gick bra tack vare duktiga medarbetare som levererade under tidspress. Vidare färdigställde gröna teamet spärrkiosken till Slussen och började med tilläggsjobb i smide. Husfrun pågick och det mesta av glasningen i bergrummet blev färdigt. De började med montaget av en garageport som ska kläs in med koppar. Sedan återstår ett fåtal dörrar och en grind. I augusti kommer teamet börja med ett montage av en spärrkiosk till station Vega i Haninge.

Röda teamet bytte glas i kyldiskarna på AG:s Kötthandel och byggde ett stålparti till Müncenbryggeriet. De tillverkade glasrack och klädde in en hylla med qvartszink till Janax Snickerier. Montaget av säkerhetsdörrarna flöt på och är äntligen inne i slutfasen. Vidare tillverkade teamet skärmfästen till mässmontrar åt Scania. De började med tillverkningen av inredningen till Fabrique Stenungsbageri som ska skeppas över till New York i början av juli. Gula teamet tillverkade och monterade fantastiskt fin inredning i mässing till restaurang Michelin. Vidare tillverkade de ett inomhusräcke och gjorde en spiraltrappa samt ramar till en spiraltrappa. De blev färdiga med smidesrampen och började tillverka räcken och grindar. Teamet lade också ner en del tid på att få allt smide klart till Bjursätraskolan. Serviceteamet hade fullt upp och fick hjälp av Tom att leda serviceuppdragen. I sommar kommer gula teamet ha fullt upp med diverse smidesjobb – dörrar, räcken och grindar i smide.  

SOMMAR, SOMMAR OCH SOL!

Se till att koppla bort jobbet på din semester och njut av en välbehövlig ledighet. Ladda upp för en spännande höst med ny energi. Önskar dig en strålande sommar!

– SLUT

     

Aktuella datum i juli 2018

    • Tisdag 3 juli möte skyddskomittén samt skyddsrond  Lyft gärna frågor som du tycker behöver tas upp. Meddela i så fall Johanna eller Marco
    • Torsdag 5 juli DEADLINE lön
    • Onsdag 25 juli löneutbetalning
    • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.4(meddela din gruppledare om du inte kan komma)
  • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet

KOM IHÅG ATT REGISTRERA DIN ARBETADE TID & FRÅNVARO I NEXT INNAN DIN SEMESTER!