Publicerad den

Månadsbrev maj 2018

Nyligen hemkommen från en fantastisk uppföljningsresa till Kenya med The Eezer Iniative. Jag blev trollbunden av hur vackert Afrika är och alla vänliga människor. Vi fick se att MC-ambulanserna fungerar och faktiskt räddar liv på den afrikanska landsbygden. Det är en obeskrivlig känsla att vi på LUNDGRENS tack vare era fina arbetsinsatser är med och gör världen lite bättre. Det ger iallafall mig en större mening med mitt arbete.

När vi besökte slummen i Kibera mötte jag en liten flicka som samlade vatten i en gammal bägare som hon skulle dricka för att överleva. Runt henne kryllade det av skräp och påsar med avföring. Mina så kallade bekymmer kändes helt plötsligt väldigt små. Trots att de (över) lever under fruktansvärda förhållanden fanns det en gemenskap och glädje som jag blev fascinerad av. De tog hand om varandra och delade med sig av det lilla. De visade glädje och tacksamhet. Likaväl som vi har en del att lära dem i hur man ska leva tror jag att vi har en hel del att lära av dem. Jag skulle kunna skriva en bok om resan till Afrika men ni får hålla er till nästa stormöte då vi kommer berätta om resan. Då har vi bjudit in Hanna från Bike Babes som också var med.


GEMENSKAP

I Afrika bekräftades min tro på att vi kan lösa uppgifter tillsammans vid en bra gemenskap. Under resan ställdes vi inför en rad oväntade utmaningar – allt från att svetsa ihop ett trasigt släp till att befinna oss i ingenmansland. Ju mer vi lärde känna varandra kunde vi ta tillvara på våra starka sidor och i största möjliga mån göra det som vi var skickliga på och som vi tyckte var roligt. Vår doer Jimmy och MC-experten Thomas från IDG Tools svetsade till MC-draget, Eezer Lars byggde relationer, Johan Bååth filmade, Hanna knåpade på ett reportage som ska publiceras i tidningen Allt om MC, Felix & Anna från Devex Mekatronik slipade på konstruktionen medan andra lekte med barnen. Det blev lätt och roligt att samarbeta! Vi hade ett gemensamt mål. Och, allt löste sig!

 

På samma sätt vill vi skapa en känsla av samhörighet hos oss i en Kul-Tur där vi bryr oss om varandra, får stöd, samarbetar och har utrymme att ha kul. Det underlättar i arbetet, inte minst när det bränner till! Det uppstår inte av sig själv utan alla måste ta sitt ansvar för att vi ska nå dit.

 

STÄDDAG & SOMMARFEST
Den 15 juni ska vi hjälpas åt att röja på gården och i tältet som ett led i 5 S. Vi har mycket som vi inte behöver i vår produktion och det ska vi göra oss av med. Innan städdagen ska ni märka upp allt som ska vara kvar, resten ryker. Vi måste våga kasta! När vi är färdiga firar vi in sommaren på Gondolens terrass.

 

ARBETSKLÄDER
Vid årsskiftet tog vi beslut om att köpa in arbetskläder från Proman. I början var leveranstiderna alldeles för långa men det ska vara löst nu. När du behöver arbetskläder ska du säga till Yosef H med lite framförhållning. Det är slut med s.k. akutinköp för det kostar oss galet mycket pengar.

 

TÄVLINGSDAGS

Snart har du chansen att vinna ett av våra vinställ som är designat av Micke Sjöström. Håll utkik på Lundgrens Facebooksida och Instagram.

 

LÖNEFÖRHANDLING

Löneförhandlingen med facket är avslutad och de nya lönerna kommer betalas ut retroaktivt från april vid nästa löneutbetalning. Vi förhandlar inga löner mellan revisionerna.

 

VÅRA PROJEKT

Roligt med full sysselsättning! I maj monterade blå teamet durk i aluminium på två vilplan samt trapplöp i utrymningstrappor åt Peab. De monterade cirka 24 meter handledare på Kv Hilton. Teamet monterade också etapp 2 på Kv Kejsaren åt TL Bygg samt byggde en stomme till en ny hiss. Just nu pågår montaget av entresolplanet i en undercentral på Kv Kejsaren.

Gröna teamet fortsatte med Husfrun. De var fullt upp med jobb inför slussens öppning i juni – spärrkiosker, handledare, skrapgaller, rostfria rännor, stålramar samt diverse inklädnader med plåt. Partierna till Lidingö stadshus blev nästan färdiga. Installationen av glaspartierna åt Strabag i Handen fortsatte. Majoriteten av glaspartierna kom på plats och blev glasade.

Under maj färdigställde röda teamet skärmstativen till paviljongen. De monterade vinställ på Sturegatan och ett entréparti till Samsungs nya butik på Kungsgatan. Teamet tillverkade badrums fundament och franska balkonger till brf Brunna Park i Kungsängen. Vidare gjorde teamet räcken och fortsatte med montaget av säkerhetsdörrarna. De blev färdiga med en av tre inredningar till Fabrique Stenugnsbageri. Teamet gjorde också ett skydd till ett ventilationsaggregat som snart är färdigt för montage. Just nu håller teamet på med en dörr till Münchenbryggeriet och jobb till Rolf Köks uteservering.

Gula teamet fortsatte med tillverkningen av smidesramperna. De monterade ett glasparti till en nöjd kund i Kista. Vidare tillverkade och monterade teamet dörrar, räcken, skärmtak, en spiraltrappa och avväxlingar. I juni väntar inredning till restaurang Michelin, räcken, dörrar, en till ljudvägg till On Track och dörrar till Nya Karolinska sjukhuset.

 

MÅNADENS SÄLJARE

Grattis David som sålde in mer jobb åt Strabag – ett glasräcke och ett skärmtak!

 

SMEDER – SE HIT!!!

För att klara alla jobb behöver vi fler finsmeder och arbetsledande smeder. Och, en resultatägare. Tipsa, dela, sök!

 

– SLUT

 

              

     

 

         

      Aktuella datum i juni 2018

 • Tisdag 5 juni arbetstid kl 06.30-13.15 (6 h)
 • Onsdag 6 juni Nationaldagen Ledigt
 • Torsdag 7 juni kl 17.00 Svetsarprövning svetskurs
 • Fredag 15 juni Stormöte kl 9.00 följt av 5 S-arbete heldag
 • Fredag 15 juni kl 18.00 Sommarfest på Gondolens terrass
 • Torsdag 21 juni löneutbetalning
 • Torsdag 21 juni arbetstid kl 06.30 – 13.15 (6 h)
 • Fredag 22 juni Midsommarafton Ledigt
 • Onsdag 27 juni möte skyddskomittén Lyft gärna frågor som du tycker behöver tas upp. Meddela i så fall Johanna eller Marco
 • Onsdag 27 juni skyddsrond
 • 5 S – förbättringsfabriken varje fredag kl 13.45 (meddela din gruppledare om du inte kan komma)
 • Planeringsmöte varje fredag kl 10.00 i stora konferensrummet